Prof.Dr.Füsun Alver,
İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Müdürü

2019 yılında kurulması onaylanan “İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü”, ülkemizde “İletişim Bilimi ve İnternet” alanında ilk Enstitü olma özelliğine sahip bulunmaktadır. “İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü”nün amacı; anlamı giderek belirginleşen ve yaşamın her alanını biçimlendirme potansiyeli gözlenen “iletişim ve medya teknolojisi” ve “iletişim süreçleri” ne ilişkin bilimsel bilginin; toplumsal gelişim eğilimleri ve gereksinimler göz önünde bulundurularak, lisansüstü öğrenim programlarına eklemlenmesi ve öğrencilerimizin bilim alanına ilişkin bilgilerinin derinleştirilmesi ve perspektiflerinin genişletilmesidir.

Yüksek Lisans ve Doktora öğrenim sürecinde öğrencilerimizin araştırmaya yönlendirilmelerini odak noktasına yerleştiren Enstitümüz; “İletişim Bilimi ve İnternet” çalışmalarında, eksikliği belirlenen yeni teorik perspektiflerin ve araştırma metodolojisinin geliştirilmesi, disiplinlerarası araştırma formlarının ortaya konulması ve bilginin üretiminin geliştirilerek, gereksinim duyulan alanlarda uygulanmasını öngörmektedir. “İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü”nde araştırmalar; iletişim ve medya teknolojisi alanlarındaki yeniliğe ve gelişmeye açık bir yapı içinde gerçekleştirilmekte ve incelemelerin merkezine ağırlıklı olarak uluslararası ve karşılaştırmalı iletişimin yanında bireyler arası, toplumsal ve kurumsal iletişim süreçlerinin yönetimi, internet, dijital sosyal ağlar ve medya yerleştirilmektedir.

“İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü”nün ülkemizde, iletişim bilimi ve internet araştırmalarının geliştirilmesi ve uluslararasılaşması sürecine katkıda bulunması amaçlanmaktadır. Enstitü, yurt dışındaki üniversitelerle bilimsel ortaklıkların kurulmasına odaklanmakta; bilim alanında ortak çalışmalara ve projelerin geliştirilmesine yönelmektedir.

İLETİŞİM BİLİMİ VE İNTERNET ENSTİTÜSÜ KİTAPÇIĞI

İletişim Bilimi ve İnternet Enstitüsü Yüksek Lisans Programları

Kurumsal İletişim
    Medya ve İletişim Çalışmaları