Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Neden Tercih Edilmeli?

Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler disiplinler arası bir yüksek lisans programıdır. Uluslararası İlişkiler perspektifinden Afrika’ya odaklanır. Program Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkiler Teorisi, Afrika’da Siyaset ve Yönetim, Çağdaş Afrika’ya Giriş, Afrika Tarihi, Afrika Ekonomisi, Osmanlı Tarihinde Afrika ve Çatışma Çözümleri gibi derslerden meydana gelmektedir. Öğrencilerin Afrika Çalışmaları ve Uluslararası İlişkilerde Afrika’nın siyasetini hem iç hem de dış dinamikleriyle birlikte anlaması ve kavraması beklenmektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Uğur Yasin ASAL
uyasal@ticaret.edu.tr

*2021 Bahar döneminde programımızın sadece “Tezsiz” başvuruları açık olacaktır.

Tezli Yüksek Lisans Programları için ALES: 55 puan ve üstü. ALES sınavı yapıldığı tarihten itibaren 5 yıl süreyle geçerlidir.

Eğitim dili İngilizce

Uygulama Gün ve Saatleri: Hafta içi, gerekirse hafta sonu ( Cumartesi günü ) ders yapılacaktır. Dersler ; 18:30-19:20, 19:25-20:15 ve 20:20-21:10 saatleri arasında gerçekleştirilmektedir.