Küresel Pazarlama ve Marka Yönetimi Neden Tercih Edilmeli?

Küresel pazarlama ve marka yönetimi yüksek lisans programının temel amacı, Türkiye’nin katma değeri yüksek ürünler üretebilmesi ve ihraç edilebilmesini öngören markalaşma sürecinin bu programa katılacak öğrencilere teorik ve uygulamalı bir eğitimle verilmesini sağlamaktır. Bu amaçla, zorunlu ve seçmeli derslerden oluşan kapsamlı bir müfredat hazırlanmıştır.

Programın hedef kitlesini ilk olarak küresel pazarlama, dış ticaret ve marka yönetimi ile marka uygulamaları konularında akademik kariyer yapmak isteyen genç akademisyen adaylar oluşturmaktadır. İkinci hedef kitle halen ihracat yapan veya yapmak isteyenler firmalar, yurtiçinde faaliyet gösteren firmalarda çalışanlar, ürünlerini markalaştırma yoluyla daha katma değerli hale getirmek isteyen yöneticiler ve firmaların ihracat-pazarlama-satış departmanlarında çalışanlardır. Firma sahipleri doğrudan kendileri bu programa katılmak veya firmalarında çalışan elemanlarını yönlendirmek ve desteklemek suretiyle bu programdan istifade edebilirler.

İLGİLENİLEN PROGRAM (gerekli)

Dış Ticaret Enstitüsü İdari Kadrosu

Doç. Dr. Murat YALÇINTAŞ (Müdür)
Doç. Dr. N. Öykü İYGÜN (Müdür Yardımcısı)

Dış Ticaret Enstitüsü Akademik Kadrosu

Prof. Dr. Özgür ÇENGEL
Prof. Dr. Ünal Halit ÖZDEN
Prof. Dr. Suna ÖZYÜKSEL
Prof. Dr. Beliz ÜLGEN
Prof. Dr. Figen YILDIRIM
Doç. Dr. Murat YALÇINTAŞ
Doç. Dr. Betül GÜR
Doç. Dr. İ. Kahraman ARSLAN
Doç. Dr. N. Öykü İYİGÜN
Dr. Öğr. Üyesi Elif GÜNEREN GENÇ
Dr. Öğr. Üyesi Muhittin ADIGÜZEL
Dr. Öğr. Üyesi Adnan Veysel ERTEMEL
Dr. Öğr. Üyesi Oğuz DEMİR
Dr. Öğr. Üyesi Zeynep BAYAZIT

Misafir Öğretim Görevlileri

Prof. Dr. Mehmet MELEMEN
Öğr. Gör. Dr. Yasemin GÖRÜM
Öğr. Gör. Ali İzzet EKEN

• Yüksek lisans programına başvuracak adayların lisans derecesine sahip olmaları veya koşullu ön kabul için lisans öğrenimlerinin son yarıyılında öğrenci olmaları gerekir. Mezun olabilecek durumda başvuru yapan adaylar, kesin kayıt tarihinde mezuniyet belgelerini ibraz etmek zorundadırlar.
  • Türkçe tezli yüksek lisans programına başvurabilmek için adayların, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılan ALES Eşit Ağırlık puan türünden en az 55 puana sahip olmaları veya Üniversitelerarası Kurulca ALES’e eşdeğerliliği kabul edilen sınavlardan birinden bu puana eşdeğer bir puan almış olmaları gerekir.
  • Türkçe tezsiz yüksek lisans programlarında ALES şartı aranmamaktadır.
  • Türkçe tezli yüksek lisans programlarına “Özel Öğrenci” başvuruları kabul edilmemektedir.

Eğitim – Öğretim

• Eğitim dili: Türkçe
  • Derslere devam zorunluluğu: %70
  • Ders Günleri ve Saatleri: Dersler hafta içi 18:30-21:20 saatleri arasında Sütlüce Yerleşkesi’nde yapılmaktadır.*
  • (*)İhtiyaç halinde hafta sonları da dersler yapılabilir.

Bilimsel Hazırlık Programı Dersleri

• Adayların, başvuracakları alanlarda veya yakın alanlarda lisans derecelerini almış olmaları beklenmektedir. Lisans derecesini başvurdukları yüksek lisans programından farklı alanlarda almış olan adayların eksiklerini gidermek amacıyla anabilim dalı ve Enstitü Yönetim Kurulu’nun belirleyeceği Bilimsel Hazırlık Programı derslerini almaları zorunludur.

Kontenjanlar

Genel Kontenjan