SANAYİ POLİTİKALARI VE TEKNOLOJİ YÖNETİMİ (SAPTEY)
UZAKTAN EĞİTİM YÜKSEK LİSANS PROGRAMI

Başvuru ve Detaylı Bilgi için; “0544 534 46 69” numarasından ulaşabilir yada “soz@ticaret.edu.tr” mail adresinden Anabilim Dalı Başkanı Dr. Sabri Öz ile irtibata geçebilirsiniz.

Programın Sunduğu Avantajlar

“Sanayi politikaları” (industrail policies) özellikle Doğu Asya’da başarıyla uygulanarak bu bölgedeki ülkelerin refah seviyelerini ve rekabet güçlerini hızla yükseltmelerini sağlamıştır. Sanayi politikaları sayesinde bu ülkeler dünya tarihinin gördüğü en hızlı büyüme ve kalkınma performansını göstermişleridir.

Sanayi politikaları, uygulandıkları ülkelerde “seçilmiş” sanayi dallarının çeşitli araçlarla desteklenmesini sağlayan kamu politikaları şeklinde tezahür etmiştir. Şirketler seviyesinde de kamu politikasına paralel olarak seçilmiş sanayi/teknoloji alanları analiz edilmiş ve bu alanlara yönelmişlerdir.

Krizlerle birlikte büyüme dostu ve rekabeti artırıcı sanayi politikalarının gerekliliği daha da artmıştır Bu son dönemde, sanayi politikalarının bir parçası olan teknoloji ve inovasyon politikaları giderek önem ve ağırlık kazanmış, neredeyse sanayi politikaları ile özdeşleşmiştir.

Bu sebeple Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi Yüksek Lisans Programı, katılımcılara

• kamu politikalarının iktisadi etkileri,
    • Sanayi politikaları uygulamaları,
    • Gelişen teknoloji alanları (örneğin enerji, malzeme, biyomedikal, görüntüleme, nanoteknoloji),
    • Bu teknolojilerin ülke ya da şirketler açısından sağlayacağı getirilerin( bağlantıları/linkages, taşmalar/spillovers,
    • Öğrenme/learning gibi) analitik olarak incelenmesi ve
    • Strateji geliştirilmesi konularında kapsamlı bir eğitim sunacak şekilde dizayn edilmiştir.

Sanayi Politikaları ve Teknoloji Yönetimi Yüksek Lisans Programı disiplinler arası çalışmayı temel alarak geniş bir görüş açısına sahip, geleceğin sanayi ve kalkınma politikalarında karar alıcı mevkilerde görev alabilecek kamu ve özel sektör liderlerini yetiştirmeyi hedeflemektedir.

Dr. Öğr. Üyesi Sabri ÖZ
soz@ticaret.edu.tr

Ücret
    Uzaktan Eğitim

Prof. Dr. Nazım Ekren,
    Prof. Dr. İbrahim Baz,
    Prof. Dr. Yusuf Tuna,
    Prof. Dr. Temel Kotil,
    Prof. Dr. İsmail Ekmekçi,
    Doç. Dr. Adnan Veysel Ertemel,
    Doç. Dr. Pınar Başar
    Doç. Dr. Ayben Koy
    Dr. Sabri Öz
    Dr. Mustafa Emre Civelek
    Dr. Nagehan Uca
    Dr. Selim Süleyman

Uzaktan Eğitim (Tezsiz) : 50

Eğitim – Öğretim

Finaller (her dönem sonunda) Sütlüce ve Bursa yerleşkelerimizde yapılmaktadır. Vize sınavları ise online olarak yapılmaktadır.

Arzu eden öğrencilerimiz Sütlüce ve Bursa yerleşkelerimizde örgün devam eden programın derslerine katılım sağlayabilirler.